Zwevende wandplank industrieel 2a

Zwevende Wandplank Industrieel

Wandplanken, boekenplanken of wandrekken heb je in vele verschillende maten en stijlen, maar met een industriële wandplank aan de muur zit je altijd goed. Hieronder vertel ik wat meer over de verschillende keuzes en mogelijkheden. 

Normale wandplanken zien er altijd zo saai uit en als ik denk aan de boekenplanken die ik vroeger in mijn kamer had hangen, lopen de rillingen al weer over mijn rug. De planken hadden van die lelijke wit en rode plankdragers, die leken op een stuk ijzer met wat verf eroverheen.

Dit is denk ik een van de redenen dat de wandplank industrieel zo populair is geworden. Hij is simpel, maar stijlvol, mooi afgewerkt en stoer. Perfect voor in een modern huis wanneer je vrienden langskomen. Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn vrienden langs zouden komen en ze mijn ouderwetse plankdragers zou zien. Maar wat is nou eigenlijk een wandplank industrieel en welke soorten zijn er? Dat ga ik in deze blog onderzoeken. 

Welke Industriële Wandplank?

Belangrijk is om voordat je een keuze maakt  uit alle industriële wanplanken, te weten wat je doel is. Ben je opzoek naar een stoere wandplank of mag hij ook speelse eigenschappen hebben. Ben je opzoek naar  een praktische wandplank of moet hij vooral mooi een stijlvol zijn? Natuurlijk wil je ook weten hoeveel plek je aan de muur hebt, zodat je de juiste afmeting koopt die past bij je interieur. Als je dit weet wordt de keuze al een stuk makkelijker en komt jouw industriële wandplank weer een stapje dichterbij. 

Wat Is De Wandplank Industrieel?

De industriële wandplank heeft een unieke uitstraling, de plank wordt meestal gedragen door ijzeren plankdragers met puntige hoeken. Dit vaak in combinatie met Paulownia of Mango hout, omdat deze houtsoorten een stoere look en feel hebben. De kleuren variëren vaak van zwart, bruin en grijs en zijn meestal rechthoekig.

De Verschillende Plankdragers

 Naast de ijzeren plankdrager met scherpe hoeken, zoals eerder genoemd heb je ook metaal in een wat rondere vorm voor een wat meer speels karakter. Naast de metalen plankdrager heb je nu ook stoere riemen van leer die de plank op zijn plek houden, het voordeel hiervan is dat je uit vele verschillende kleuren kan kiezen. Al vind ik persoonlijk dat het industrieel karakter verloren gaat van deze wandplanken. 

De Zwevende Wandplank

Deze zijn ook erg speciaal en geven je huis een bijna Harry Potter achtige uitstraling. Laatst was ik bij een vriend van me en die had een zwevende boekenplank, waarbij je geen plank zag, maar gewoon een stapel boeken zwevend aan de muur! Ik denk dat ik wel een kwartier bij de zwevende boekenplanken heb gestaan om ze te bewonderen.

Bij de normale zwevende wandplank heb je wel gewoon een wandplank, alleen zie je niet hoe deze is bevestigd, doordat de plankdrager in de plank zelf is verwerkt en daardoor onzichtbaar is. Vaak zie je wel dat dit wel ten koste gaat van de stevigheid van de plank. 

Mijn top 3 

1 De HeyHeaven 3 wandplanken set. 

Dit is een echte klassieker, de puntige metalen hoeken in combinatie met het prachtige Paulownia hout, maken dat dit tot de ultieme industriele wandplank en daarom mijn nummer 1. De set bestaat uit drie plankjes, 42, 36 en 26 CM. 

Prijs                                           : 4995

L x B x H                                               : 42 x 15 x 9

Materiaal                                   : Hout en ijzer

Gewicht                                     : 2kg

Max. belastbaar gewicht           : 10 kg

Aantal stuks in verpakking       : 3

Inclusief -
bevestigingsmateriaal                 : Ja
-Wandplank industrieel

2 De zwevende Dimehouse DURRIS 60 CM 

Deze industriële wandplanken bestaan uit drie planken met een breedte van 60 cm. Het materiaal van de planken bestaan uit acaciahout en hebben nog de originele boomstamvorm. Deze stoere look zorgt ervoor dat het industriële plaatje versterkt wordt.

Prijs                                           : 7995

L x B x H                                   : 60 x 13 x 4

Materiaal                                   : Hout en ijzer

Gewicht                                     : 13 kg

Max. belastbaar gewicht           : 15 kg

Aantal stuks in verpakking       : 3

Inclusief -
bevestigingsmateriaal                 : Ja
Zwevende wandplank industrieel

3 Steigerhout Zwarte leren Riemen van MeubelZwagerij

Deze geweldige wandplanken zijn een must in iedere huiskamer, slaapkamer of veranda. Leuk om foto’s, kaarsjes of planten op te zetten.

De plank is van steigerhout en is ongeveer 1 meter lang en ongeveer 20 cm breed. De wandplank wordt geleverd met 2 echt leder riemen in de kleur Donker Bruin. Op de foto met 3 wandplanken, is de donker bruine leren riem afgebeeld met een geschuurde steigerhout plank behandeld met een old look wash.

Prijs                                           : 3995

L x B x H                                              : 98 x 20 x 20

Materiaal                                   : Hout en ijzer

Gewicht                                     : 1 kg

Max. belastbaar gewicht           : 20 kg

Aantal stuks in verpakking       : 1

Inclusief -
bevestigingsmateriaal                 : Ja
Steigerhoud wandplank industrieel top 3

 

Terug naar blog